Conferința on-line Educația Digitală în Europa

Conferința on-line „Educația Digitală în Europa” a avut loc în data de 12 mai 2020, fiind realizată cu sprijinul Biroului Parlamentului European în România. Asociația Română pentru Asigurarea Securității Informației (ARASEC) a fost reprezentată la acest eveniment de dl Ioan-Cosmin MIHAI – vicepreședintele ARASEC.

Conferința a fost moderată de dl Victor Negrescu, membru în Comisia pentru Educație din Parlamentul European și raportor al Parlamentului European privind Shaping Digital Education Policy. La această conferință on-line au participat reprezentanți ai Comisiei Europene și ai Parlamentului European, membri ai mediului academic, privat și al societății civile din România, care au subliniat importanța și rolul educației digitale, în special în perioada pandemiei cu coronavirus.

Cu ocazia acestei conferințe s-a lansat și prima tabletă educațională românească, ce reprezintă o soluție informatică, dotată cu instrumente specifice, ce poate fi folosită la scară largă, la costuri scăzute, adaptată aplicațiilor și nevoilor educaționale.

Dl Ioan-Cosmin MIHAI a subliniat, în cadrul intervenției sale la această conferință, importanța securizării tabletei în contextul creșterii numărului de atacuri cibernetice, pentru accesul la un sistem educațional sigur.

Site-ul proiectului tabletei educaționale românești se află la adresa www.tabletaeducationala.ro.

Sursa articolului: www.arasec.ro