Conferinta Cybersecurity în România – ediția a II-a

În perioada 2-3 octombrie 2014, la Sibiu, va avea loc cea de-a 2-a ediție a conferinței “Cybersecurity in Romania”, eveniment regional central european, gândit ca o platformă de dialog public-privată.

Conferința este organizată în partenariat cu International Telecommunications Union (ONU-Geneva), cu CERT-RO și cu Ambasada Elveției în România.

Evenimentul este sprijinit de către Consiliul Județean Sibiu, Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu, de către companii mari de profil, cum ar fi: Dell Security, certSIGN și Bitdefender, și de mai mulți parteneri din mediu privat.

Mulțumită partenariatului cu ITU, vorbitori de renume din partea unor instituții și grupuri de cercetare din străinătate vor prezenta contextul general și exemple de bune practici.

La conferință vor participa și vorbitori proeminenți, atât din sectorul public cât și din cel privat, români dar și din țările din regiune (Bulgaria, Moldova, Slovenia, Ungaria, Croația, Ucraina).

Conferința își propune să fie neutră și nu un eveniment de marketing și să se constituie într-o platformă interactivă de dialog între decidenți și specialiștii IT. Prin intermediul unor workshop-uri specifice se urmărește realizarea unei dezbateri, astfel încât să se realizeze o înțelegere de 360° a principiilor celor mai noi probleme de securitate, a modurilor de preîntâmpinare a acestora și a modurilor în care acestea sunt abordate în diferite țări, pentru a putea fi implementate în propriile instituții și companii.

În data de 1 octombrie, în premieră în România, va avea loc o zi de training pre-conferință pentru persoanele de decizie care nu au o pregătire tehnică. În acest mod oamenii de afaceri vor putea profita din plin de conferință și vor putea gândi imediat măsurile potrivite care trebuie luate în privința propriilor afaceri. Aceasta va fi o zi de pregătire intensivă, cu intervenții din România și din străinătate, care va introduce participanții în complexitatea problemelor, de la business intelligence, la legislație și de la organizarea resurselor umane la riscuri și cazuri reale de atacuri interne și externe.

Evenimentul este organizat de către Swiss WebAcademy (SWA) – o asociație profesională româno-elvețiană, împreună cu Security Brokers (Italia) și Agora Group. Înființată în 2012, SWA a devenit un promotor al tehnologiilor web în domeniul economic și instituțional din România. În ultimii 2 ani peste 120 de români au fost specializați la Sibiu în domeniile Web Design și Programare Web, prin cursuri care beneficiaza de expertiza elvețiana si care sunt susținute de traineri atestați de Haute Ecole ARC (Ecole d’Ingénieurs, Neuchâtel, Elveția).

Sursa foto: www.cybersecurity-romania.ro
Sursa articolului: www.cybersecurity-romania.ro