Conferința The Euro-Atlantic Security and the Security in the Cyberspace

Conferința The Euro-Atlantic Security and the Security in the Cyberspace este organizată de către “Centrul de Studii pentru Securitate, Managementul Crizelor și Prevenirea Conflictelor” și iBusiness Company în colaborare cu Facultatea de Securitate și Aparare din cadrul Universitatii Nationale de Aparare “Carol I”, în data de 22 Aprilie 2015 la Palatul Cercului Militar Național, București.

Securitate2015

Conferința se va concentra atât pe tot ceea ce înseamnă infrastructurile de securitate a datelor în spatiul cibernetic din România (prin analize și prognoze), din toate punctele de vedere, pe strategiile și abordările care se impun în amplul context în care ne aflăm (și care presupune schimbări profunde de paradigme de abordare), cât și pe importanța jucătorilor din sectorul public și cel privat.

Acest eveniment este adresat structurilor de decizie și reprezentanților din IT din zonele de apărare și informații, managerilor IT și CIOs din importante companii private și publice (în general, cred că putem spune că această conferință adresează nivelul “C” din aceste organizații), reprezentanți ai Parlamentului și ai celor care sunt implicați în politicile conexe IT&C din structurile guvernamentale.

Participarea este gratuită doar pentru acești participanți din sistemul de apărare și de siguranță națională (inclusiv universități din același domeniu).

Pentru mai multe informatii, tarife și pentru confirmarea participării, vă rugăm să ne scrieți la adresa: ioana[arond]idg[punct]ro.

Mai jos puteți consulta agenda evenimentului:

08:30 – 09:00   Welcome Coffee

09:00 – 11:00   General Session: The cyber threats in cyber space: actual status, perspectives, policies, solutions & applications in the new technologies landscape, best practices;

09:00 – 09:15  Opening remarks:

Col. Prof. Univ. Dr. TomaPleseanu, Decanul Facultății de Securitate și Apărare din Universitatea Națională de Apărare “Carol I”

Col. Conf. Univ. Dr. Daniel Ghiba, Prodecan, Cercetare Stiintifică al Facultății de Securitate și Apărare din Universitatea Națională de Apărare “Carol I”

09:15 – 10:30 Panel discussion with the representatives of the defense universities, of SRI (National Cyberint Center), SIE, CERT-RO – Augustin Jianu, General Director; IBM – Aurelian Ionescu; ministries, professional associations, ENISA and other organizations and national and international authorities with activities in the data security policies, strategy and prevention.

10:30 – 11:00 Key note speakers:

The Role of Cyber Security in Executive Protection

Mr. Daniel Sullivan, Security Consultant, Member of the US Secret Service and the Director of Law Enforcement for the Transportation Security Administration in the US Department of Homeland Security;

Public Private Partnerships for NIS-Network and Information Security

11:00 – 11:30 Education Daria Catalui, Officer in Network and Information Security, ENISA;

11:30 – 11:45  Coffee Break

11:45 – 13:00 Session 1 New technologies (cloud, virtualization, big data, mobility) and the challenges for data security

11:45 – 12:15 Key note speakers:

Michael O’Neill, Data security and Privacy Consultant in Healthcare

Brandt Welker, CTOMedicaSoft’s

12:15 – 12:40  Bitdefender Forensics

Catalin Cosoi, Chief Security Strategist, Bitdefender

12:40 – 13:05 Slot Presentation: Clico

13:05 – 14:50 Session 2 – IT Solutions and applications in those fields which are integrated and the national security

13:05 – 13:30 Slot Presentation: Microsoft

13:30 – 13:45 Riscuri și provocări în eHealth – impactul asupra mediului IT

Daniel Nistor, Managing Director, INFO WORLD;

13:45 – 14:00  Securizarea infrastructurilor cibernetice – cine este responsabil și cum răspundem la această provocare de interes național

Victor Gansac, Managing Director, SafetechInovations

14:00 – 14:15  Slot Presentation: GoodSpirit

14:15 – 15:00  Lunch

15:00 – 17:00 Workshop: Methods and procedures applied and the data/information protection

Drd. Ing. Alexandru GroseanuPresident of the Research Center for Security, Crisis Management and Conflicts Preventions;

Case studies and best practice

Conclusions and final debate;

Pentru mai multe informații puteți accesa site-ul evenimentului: http://cyber.security-world.org/wp/.

Sursa foto: cyber.security-world.org/wp/
Sursa articolului: cyber.security-world.org/wp/