CERT-RO și Cyber Volunteers 19 contribuie la protejarea sistemului medical

În această perioadă dificilă, în care sectorul medical din România este puternic solicitat de pandemia COVID-19, CERT-RO împreună cu un grup de profesioniști în domeniul securității cibernetice, au lansat un program de voluntariat pentru a sprijini furnizorii de servicii de sănătate să facă față provocărilor crizei. Asociația Română pentru Asigurarea Securității Informației (ARASEC) susține această inițiativă de a oferi sistemului medical servicii de prevenire, identificare și răspuns la posibile vulnerabilități de natură informatică.

Inițiativa poartă numele Cyber Volunteers 19 și este inspirată după un program similar, lansat în Marea Britanie. Obiectivul principal al inițiativei este asigurarea serviciilor de prevenire și răspuns în cazul atacurilor de securitate cibernetică lansate împotriva serviciilor de asistență medicală din România.

Dacă sunteți un profesionist în domeniul securității cibernetice și sunteți interesat de această activitate de voluntariat, puteți să vă alăturați inițiativei prin grupul LinkedIn dedicat.

Furnizorii de servicii medicale, care au nevoie de asistență, pot scrie la adresa alerte.spitale@cert.ro sau pot utiliza formularul de contact de pe site-ul CERT-RO.

Sursa foto: cv19.ro
Sursa articolului: cert.ro