Lansarea studiului „Provocări actuale în domeniul securității cibernetice” la Reprezentanța Permanentă a României pe lângă UE

Studiul „Provocări actuale în domeniul securității cibernetice – impact și contribuția României în domeniu” a fost lansat la Reprezentanța Permanentă a României pe lângă Uniunea Europeană, Bruxelles, în data de 7 noiembrie 2018. Studiul a fost realizat de Ioan-Cosmin Mihai (Academia de Poliție „Al. I. Cuza”), Costel Ciuchi (Secretariatul General al Guvernului) și Gabriel Petrică (Universitatea Politehnica din București), în cadrul proiectului „Studii de strategie și politici – SPOS 2017”, coordonat de Institutul European din România (IER).

Evenimentul a fost deschis de Ministrul delegat pentru afaceri europene, care a subliniat importanța securității cibernetice pentru viitorul digital al Europei. Studiul „Provocări actuale în domeniul cibersecurității – contribuția României la acest domeniu” a fost prezentat de Ioan-Cosmin Mihai (Academia de Poliție „Al. I Cuza”) și Costel Ciuchi (Secretariatul General al Guvernului). Speakeri din instituții precum ENISA (Agenția Uniunii Europene pentru securitatea cibernetică) și DG CONNECT din cadrul Comisiei Europene, au subliniat, de asemenea, cele mai noi provocări în domeniul securității cibernetice.


Studiul „Provocări actuale în domeniul securității cibernetice – impact și contribuția României în domeniu” poate fi descărcat de pe site-ul Institutului European din România (IER):

Sursa articolului: ARASEC