Recenzia conferinței Cisco Connect 2015

Conferința Cisco Connect 2015 a avut loc pe 18 martie 2015, în cadrul centrului Willbrook Platinum Business & Convention, București. ARASEC – Asociația Română pentru Asigurarea Securității Informației a fost prezentă la această conferință prin domnul lect.dr.ing. Ioan-Cosmin MIHAI – vicepreședinte ARASEC.

În cadrul acestui eveniment aniversar pentru Cisco (împlinirea a 30 de ani de activitate), cei peste 1100 de participanți prezenți au putut discuta despre conceptul Internet of Everything și modul în care lumea se va transforma sub influența tehnologiei, a interconectării și a comunicării avansate.

Cisco Connect 2015

Conferința a fost organizată pe tema ”Making Innovation Happen”, specialiștii Cisco şi cei ai companiilor partenere reunindu-se pentru sesiuni de keynote, prezentări şi networking.

Evenimentul a fost deschis de Dorin Pena, directorul general Cisco România, care a ținut un discurs despre inovația pe care Cisco a adus-o în lume pe parcursul existenţei sale şi despre impactul pe care viziunea Internetului Tuturor Lucrurilor o are deja în viețile noastre. Pentru exemplificare, împreună cu Bogdan Doinea, inginer de sistem în cadrul Cisco, au oferit o demonstrație ce a prezentat o parcare inteligentă creată pe o platformă IOx.

Cisco Connect 2015

A urmat domnul Bernd Heinrichs, director Internet of Everything EMEAR, ce prezentat proiectele Internet of Things implementate la nivel mondial. Bernd abordeaza si conceptul de Fog Computing, un concept care acoperă o gamă largă de servicii, procese de calcul, aplicații și mari volume de date, toate adunate la un loc și livrate către toți utilizatorii finali, indiferent de poziția lor în rețea, având ca obiectiv principal asigurarea accesului la date, putere de calcul, stocare, memorie și aplicații ca servicii la un nivel superior de distribuție.

Cisco Connect 2015

Printre speakerii de referință au fost domnul Ovidiu Ghiman, director executiv al Comercial Segment Business Telekom Romania, ce a abordat un subiect critic pentru Internet of Everything si anume acela al orașelor inteligente, și domnul Dragos Stroescu, director executiv Datanet, ce a prezentat o serie de mituri legate de infrastructura centrelor de date și cloud.

Discuțiile despre inovație s-au desfășurat atât în cadrul celor 4 sesiuni prezentate de Cisco și 15 sesiuni de breakout prezentate de partenerii săi, cât și în zona de expoziție.

Cisco Connect 2015

Calitatea și relevanța prezentărilor livrate, discuțiile de specialitate despre inovație și numărul mare de experți și profesioniști prezenți la conferință, conferă importanța acestui eveniment în domeniul rețelisticii.

Sursa foto: www.cisco.com/web/RO/
Sursa articolului: gblogs.cisco.com/ro